中大動漫研討論區

http://www.cuhkacs.org/forum/
現在的時間是 週四 10月 17, 2019 1:31 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週一 12月 18, 2006 7:14 pm 
離線

如題
冇人玩嗎~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 19, 2006 6:56 pm 
離線
頭像

今天我那老弟掏錢把PS2的Seed-D敗回來啦,
有免費Game玩我當然是樂得和他對戰看看。

不過像之前的[Gundam]及[Z Gundam]一樣,
我根本就成了我老弟的活靶子,每場也是被他打好玩的。

看來除了Winning以後,我只適合玩像RPG般的單人遊戲。XD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 20, 2006 12:06 pm 
離線

哦!
其實如果肯用些少時間練下可以好快上手的,而且兩個人玩都唔一定要對戰ge,可以玩協力ga ma。我同中同玩果陣幾乎次次都玩協力tim。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 20, 2006 5:51 pm 
離線
頭像

我有玩...不過沒GC版這一點我還是很不爽(沒4P!) =皿=

不過SEED 的VS 比起Z/初代需要的技巧多很多,要上手也要一段時間。
尤其是我這些Z 年代打了過千場實戰的人....最初玩SEED 時完全被以前的習慣搞得一團糟。

順便幫我的blog 賣賣廣告。XD
新機用後感﹕
http://www.cuhkacs.org/~davids/blog/read.php?69#reply

個人來說,最熟手的是オオワシ暁、Strike Noir、A‧Strike 之類,不過個人偏好玩格鬥機就是了。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 20, 2006 10:09 pm 
離線
頭像

老弟嫌我礙手礙腳不肯跟我協力的說~ XD

話說我最喜歡的是カガリ啦~
不過最熟手的MS卻是バスター。(爆
(謎之聲:這2者毫無關係嘛~)

因為性格使然,我喜歡遠距離支援系的機體。
順帶一提,憑著對原駕駛者的強烈恨意,
我對上セイバー時可是會使用精神指令[奇蹟]的。XDD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 20, 2006 11:24 pm 
離線

オオワシ暁 真係幾正,尤其是對destroy果陣將佢d炮反返畀佢果時真係爽死了,扣得仲金過自己慢慢打。
黑西我唔多鍾意用,儘管ac幾好玩但佢d格真係幾唔好用又唔多追...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 20, 2006 11:28 pm 
離線

Buster正ar,我Seed 年代第一部用ge機就係佢。今集最鍾意爆Power+Charge a。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 08, 2007 4:07 am 
離線
頭像

DavidS 寫:
不過SEED 的VS 比起Z/初代需要的技巧多很多,要上手也要一段時間。
尤其是我這些Z 年代打了過千場實戰的人....最初玩SEED 時完全被以前的習慣搞得一團糟。

剛剛相反吧……初代和Z o既機太慢,唔係「意在劍先」預知人地點打根本冇得避……
當年Z打到我扯火~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 08, 2007 10:31 am 
離線
頭像

>唔係「意在劍先」預知人地點打根本冇得避…
這一向都是VS 系列的要求吧...
一切都是靠實戰經驗而已

而且相反在哪?SEED 格鬥已經比之前多變化,加上SC、CSC、甚至SEED Cancel,更不論各大格鬥的連技,Seed 怎說也比之前麻煩...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 09, 2007 11:11 am 
離線
頭像

感覺上 Seed 比較難上手, 所以一直沒有機會試

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 09, 2007 11:52 pm 
離線
頭像

DavidS 寫:
一切都是靠實戰經驗而已

而且相反在哪?SEED 格鬥已經比之前多變化,加上SC、CSC、甚至SEED Cancel,更不論各大格鬥的連技,Seed 怎說也比之前麻煩...

只是說避彈容易很多,「串」起來望著光線快飛到來才避也可以
初代……看著敵人開熗也避不了

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 11, 2007 12:13 am 
離線

claychar 寫:
DavidS 寫:
一切都是靠實戰經驗而已

只是說避彈容易很多,「串」起來望著光線快飛到來才避也可以
初代……看著敵人開熗也避不了

睇你同對方有幾遠、你係咪硬直緊ga jar wor。不能一概而論。
而且你ge對手同你面對著一樣的情況,SEED入面你避得快時人地咪又係一樣。咁講法SEED唔係仲難d咩。
仲有我覺得槍其實用途上好似比Zeta年代差。儘管入人/電腦時都有用,但唔知係咪個人問題,我喺SEED同SEED D用格係比Zeta嗰陣多好多。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 11, 2007 2:21 am 
離線
頭像

SEED的槍其實主要用來接連技吧,光一槍的攻擊力低到不行(炮機除外) 囧
以前舊高紅勇三槍就可推死一部小吉了....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 10, 2007 8:11 pm 
離線

想玩呀 :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章